Ardennen

Uitstap naar de ardennen met de cursus natuurfotografie
De bedoeling was in de eerste plaats naar de hertenbronst te gaan, en een bezoekje aan de dassen.
Wijzelf zijn donderdags vertrokken, want voor de herten dienden we om 6u15 aan de baraque fraiture te zijn. Dus de ochtend zelf geen ontbijt in het hotel, want veel te vroeg.
Het weer zat die vrijdagochtend niet echt mee, nevelig, miezerig, en ... te warm. Want blijkbaar houden de herten van 'op het randje van het vriezen'. De eerste tijd was er niet veel te zien, want nog donker, en geen hertje in de weide.
Maar als we bijna de hoop hadden opgegeven, kwam er uiteindelijk om kwart na acht toch een kudde herten, een 20-tal hindes, met 1 bok. Het echte burlen was er niet bij, maar we waren toch heel tevreden dat het vroege opstaan beloond werd.
De rest van de dag zijn we her en der natuurfotos gaan nemen, en 's avonds naar de dassenburcht. Dit was normaal gepland voor zaterdagavond, maar omdat we met een te grote groep waren (er kwam 's zaterdags nog volk bij), werd een extra bezoekje op vrijdag ingelast. De dassen waren van de partij, maar foto's nemen was niet echt geslaagd. Achter glas (dus niet flitsen), en weinig licht, levert niet veel deftige resultaten op. Maar toch enkele fototjes er bij, want het was wel de moeite om deze dieren te zien.
Wat er wel even langs kwam, was een kat. Volgens de gids zeker en vast een echte wilde kat, die af en toe eens mee kwam snoepen van het eten dat voor de dassen (want die worden gevoederd voor het plezier van de toeristen). Pindakaas wordt dus niet enkel door de dassen op prijs gesteld, maar ook door onze wilde kat.
Ter info: persoonlijk vind ik het niet te vreten.
Maar omdat men die (wilde ?) kat niet elke dag tegen komt, toch de enige fotos die Marina gemaakt heeft.
Nog een laatste opmerking: omwille van de rust van de dieren, geen info over de juiste locaties van de waarnemingen.fotos


  • thumbnail view
  • full screen view
  • filmstrip view
  • slideshow

  • © Marcel Quintelier.